Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021

Συνδυάζοντας ERP και BI – η επόμενη λογική κίνηση

/ Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 / Σχολιάστε πρώτοι! Κατηγορία Τεχνολογία

bi erpΣτο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η βασική ανησυχία των managers είναι να παραμείνουν καλά πληροφορημένοι για το τι συμβαίνει σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή στην εταιρία, αλλά και γενικότερα στη βιομηχανία που δραστηριοποιείται η επιχείρησή τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες εταιρίες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην ολοκλήρωση των συστημάτων Business Intelligence (BI) και Enterprise Resource Planning (ERP), δηλαδή στη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για τη λήψη αποφάσεων που θα στηρίζονται στις πιο πρόσφατες και ενημερωμένες πληροφορίες. Αλλά παρά τις καλές προθέσεις των επιχειρήσεων, σε πολλές περιπτώσεις “παλεύουν” να ολοκληρώσουν τα συστήματα BI και ERP χωρίς να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το κλειδί για την αποτελεσματική ολοκλήρωση βρίσκεται στην κατανόηση των ευρύτερων στόχων των λύσεων μέσα στην επιχείρηση.

1)      Πλήρης κατανόηση του στόχου: Οι λύσεις ERP καταγράφουν τεράστιο όγκο δεδομένων από μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα επιχειρησιακών λειτουργιών. Ο ρόλος των συστημάτων BI στη συνέχεια, είναι να μετατρέψουν αυτά τα δεδομένα σε σχετικές πληροφορίες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια πλατφόρμα για τη λήψη αποφάσεων. Αποφασίζοντας την κατεύθυνση και τους συγκεκριμένους στόχους αυτών των πληροφοριών είναι το πρώτο βασικό βήμα στην αποτελεσματική ολοκλήρωση των συστημάτων BI και ERP. Η περιγραφή των βασικών στόχων της επιχείρησης, οι σημαντικοί δείκτες απόδοσης ή τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα δώσουν μια ξεκάθαρη κατεύθυνση με την οποία θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τη λύση BI που διαθέτετε.

2)      Χρησιμοποιήστε το BI στις πλήρεις δυνατότητες: Περιορίζοντας το σύστημα BI στη συλλογή πληροφοριών και στη δημιουργία αναφορών, υποτιμάτε την αξία του εν λόγω εργαλείου. Το BI παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες που σχετίζονται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον κάθε επιχείρησης. Αποτελεί τη βάση για την αναγνώριση ιστορικών τάσεων αλλά και σύγχρονων επαναλαμβανόμενων μοτίβων σε σημαντικά επιχειρηματικά δεδομένα, όπως είναι οι πωλήσεις ή το κόστος παραγωγής συγκεκριμένων προϊόντων. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο πρόβλεψης αποτελεσμάτων, αλλά και λήψης αποφάσεων σχετικά με μελλοντικές κινήσεις.

3)      Συνεργασία και όχι “πέταγμα της μπάλας”: Τόσο το BI όσο και το ERP είναι εξαιρετικά περίπλοκα συστήματα και η ολοκλήρωσή τους μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία που θα κρατήσει πολύ. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ενός έμπειρου παρόχου λύσεων software, μειώνετε τις πιθανότητες να έχετε προβλήματα στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θυμηθείτε ότι πιο αποτελεσματικά συστήματα BI είναι αυτά που έχουν ρυθμιστεί ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη και εξυπηρετούν τους στόχους του.  Γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να επιλέγετε έναν πάροχο business λύσεων με μεγάλη εμπειρία στο χώρο που δραστηριοποιείστε και όπου είναι δυνατόν θα πρέπει να συνεργαστείτε στενά μαζί του για να έχετε την καλύτερη δυνατή και πλέον αποτελεσματική ολοκλήρωση των συστημάτων BI και ERP.

Διαβάστηκε 9575 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Scroll to top