Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021

Microsoft: Το “κλειδί” για το mobility είναι το cloud

/ Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 / Σχολιάστε πρώτοι! Κατηγορία Τεχνολογία

Στην ανάγκη των επιχειρήσεων να “επαναφεύρουν” την παραγωγικότητα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υφιστάμενες τεχνολογικές λύσεις, επικεντρώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική εκδήλωση του αμερικανικού κολοσσού στο Λονδίνο. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία επί ευρωπαϊκού εδάφους από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και ανέλαβε τα ηνία της Microsoft.

Η συζήτηση του CEO της Microsoft με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Dave Coplin διήρκεσε 15 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης του αμερικανικού κολοσσού με τίτλο “Future Encoded”, στην οποία βρέθηκε και το Biztech. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δείξει τις τάσεις που υπάρχουν στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις και πως αυτές επηρεάζονται και επηρεάζουν τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο Satya Nadella δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με το πως σκοπεύει η Microsoft να υλοποιήσει τη νέα της στρατηγική που δίνει προτεραιότητα στη φορητότητα και το cloud (mobile first, cloud first). Διευκρίνισε πάντως ότι η έννοια της φορητότητας για τη Microsoft δεν αφορά τις φορητές συσκευές αλλά τη δυνατότητα που έχουμε ως καταναλωτές και ως πολίτες να μεταφέρουμε και να έχουμε παντού τις εμπειρίες μας. Και για να γίνει εφικτό αυτό το cloud αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ο επικεφαλής της Microsoft τόνισε ότι “οι πελάτες της εταιρείας αναζητούν τεχνολογικές λύσεις που θα αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα” και τέτοιες προσφέρει ο αμερικανικός κολοσσός φέρνοντας ως παράδειγμα την πλατφόρμα Azure που αφορά το cloud αλλά και το Office 365. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον καθένα τα εργαλεία εκείνα που θα του επιτρέπουν να κάνει περισσότερα” σημείωσε ο Satya Nadella, προσθέτοντας ότι “η τεχνολογία ενισχύει τις ανθρώπινες δυνατότητες”.

Πηγή: https://biztech.gr/microsoft-kleidi-gia-mobility-einai-cloud

Δείτε τις προσφορές μας για τη νέα έκδοση λογισμικού Soft1 Open Enterprise στο Cloud Azure της Microsoft

Διαβάστηκε 8191 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Scroll to top